Virksomheder, der er certificeret i henhold til IFS Logistics, bør forberede sig på overgangen til den nye version

IFS Logistics Version 3 erstatter den nuværende Version 2.3 og træder i kraft pr. 1. juni 2024.

IFS Logistics Version 3 blev opdateret i slutningen af sidste år for at tilpasse sig gældende regler, markedets forventninger samt seneste trends. Den er blevet gjort mere effektiv for alle interessenter ved at have færre krav samt en optimeret protokol og struktur. Ligeledes er den tilpasset IFS Food Standard version 8, som kan være relevant hvis man har begge standarder og ønsker en kombineret audit.

Yderligere er der opdateringer vedrører scoringssystemet, udvidelser og præciseringer af områderne samt indførelsen af ”stjernestatus-logo” der indikerer at man har været auditeret uanmeldt . Standarden er som beskrevet ovenfor blevet tilpasset IFS Food Standard version 8,  men generelt også  med andre globale standarder for fødevaresikkerhed, herunder Codex Alimentarius og ISO/IEC 17065, og  indholdet tager også hensyn til den nye ISO 22003-2.

Nicola Rondoni der er serviceansvarlig i DNV Business Assurance udtaler: ”For at beskytte forbrugerne er det vigtigt at tage hånd om fødevaresikkerheden i alle led af forsyningskæden. Den nye IFS Logistics Version 3 hjælper med at optimere processen for lager- og distributionsvirksomheder, og vi opfordrer alle certificerede organisationer til at begynde at identificere de ændringer, der kan påvirke deres organisation, og tage et tidligt skridt for at sikre en flydende overgang."

IFS har i samarbejde med internationale eksperter fra logistiksektoren, fødevareindustrien, detail- og engrosvirksomheder og certificeringsorganer udviklet version 3. Ændringerne omfatter ligeledes et nyt område for dyrefoder og tjenester til enklere sortering og etiketmærkning af frugt og grønt. IFS Logistics scope er blevet uddybbet, når det gælder korttidsopbevaring og/eller transport af containere, ren serviceudbyderorganisering af transport og opbevaring og regler for udelukkelse.

Version 3 træder i kraft den 1. juni 2024,  dog kan organisationer fortsætte med audits mod den nuværende version indtil 30. november 2024 (med visse undtagelser som er defineret i standarden).

Fra 1. december 2024 vil alle audits blive udført mod IFS Logistic 3.0. Alle certificerede organisationer skal have gennemføre audit i henhold til version 3.0 inden 30. november 2025.

For mere information om overgangen og tidslinjen se Transition to IFS Logistics Version 3